GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Låt vägkanterna vara under sommaren

I år slogs vägkanterna i Gårdsby i början av juni. Förra året skedde det i början av juli. Jag har svårt att förstå att Vägverket inte tar ansvar och gör detta möjligt.
Insändare • Publicerad 18 juli 2022
Detta är en insändare i Smålandsposten. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Foto: Björn Larsson Ask/Svd/TT

Jag kan inte heller förstå att miljöförvaltningen i Kronoberg inte inser vägkanternas betydelse för den biologiska mångfalden, för bin och andra insekter.

Vi överlever utan blomprakten men vi människor kommer att få det mycket svårt utan insekter. I Kina pollineras fruktträden av människor.

Det är troligt att vägkanternas betydelse för mångfalden har större betydelse än de kulturskyddade områden och naturreservat som ni arbetar med. Jag hoppas att Naturvårdsverket kommer till insikten att lagföra att inga vägkanter får slås före september.

Ni som har förstått – sätt press på berörda myndigheter. Det finns län som Gotland som har kommit till insikt.

Peder Gowenius

Välkommen att kommentera

Välkommen att kommentera! Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Smålandsposten och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.