Låter lustigt va?

Jag är en frekvent tågresenär som väljer tåget istället för bilen när jag ska ta mig runt i vårt avlånga land. De flesta resorna går söderut från Växjö till barn och barnbarn Skåne och Danmark.
Insändare • Publicerad 27 februari 2023
Detta är en insändare i Smålandsposten. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
”Utan att raljera tror jag inte någon resa gått helt utan incidenter”, skriver
”Utan att raljera tror jag inte någon resa gått helt utan incidenter”, skriverFoto: Mats Holmertz

Utan att raljera tror jag inte någon resa gått helt utan incidenter. Ibland blir det korta stopp och ibland lite längre.

På denna resa som inleddes i fredags löstes brandlarmet på en toalett. Inte mycket att säga om men tre stationer blev slopade för att tjäna in tid. Min granne skulle hoppa av i Örestad men fick inte information hur hon kunde byta resrutt för att nå sitt mål.

På återresan mot Växjö söndag skulle huxflux ett halvt tågsätt tas bort. Skulle in på reparation sade tågvärden som ödmjukt bad om ursäkt ett antal gånger, snällt och uppriktigt. Men resultatet av denna plötsliga upptäckt blev en folkvandring för resenärerna mellan tågvagnarna som kan liknas vid Moses uttåg ur Egypten. Trängsel och frågor i mittgången om vilka vagnar det gällde.

Visste inte underhållsavdelningen innan tåget startade att vagnarna skulle på reparation?

Som sagt det är ständiga småincidenter, felinformation, byte av avgångsspår i sista sekund så man med andan i halsen och tungt bagage får rusa mellan perrongerna.

Förresten, jag väntar fortfarande på ersättning från en tågresa i i Skåne där ett antal resenärer blev strandsatta på en station i Skåne i 16 minusgrader. Där kan man säga att man fick kalla fötter. Ingen info alls. Ringde till Öresundstågens reseinfo där en telefonsvarare lovade dyrt och heligt att återkomma. Jag väntar fortfarande. Cirka två år sedan. Vi tappra som vägrade lägga ut 2000 kronor på en taxiresa eftersom vi inte visste om vi skulle bli ersatta stod kvar på perrongen mer än 3 timmar.

Skulle nu någon vis kommunikatör på Öresundstågen kunna förklara vilket spår Öresundståget är inne på utan att säga att ni inte känner igen er i dessa situationer. Jag ger inte upp hoppet ännu om en lyckligare resa.

Jörgen Larsson

”Skulle nu någon vis kommunikatör på Öresundstågen kunna förklara vilket spår Öresundståget är inne på utan att säga att ni inte känner igen er i dessa situationer. Jag ger inte upp hoppet ännu om en lyckligare resa.”
Välkommen att kommentera

Välkommen att kommentera! Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Smålandsposten och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.