GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Min fina grannfamilj har flyttat

Mamman och pappan kom till min by sommaren 2015 med barn i åldrarna 1,5 till 16 år.
Insändare • Publicerad 13 november 2021
Detta är en insändare i Smålandsposten. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Foto: Janerik Henriksson/TT

Det märktes tidigt att det var ordning och reda i familjen.Ytterskorna stod på sin plats och jackorna hängde på sina krokar. Barnen lekte mycket med bollar och slagträn och efter ett tag var det självklart att vi spelade tillsammans och pratade om allt möjligt.

De äldre barnen fortsatte i skolan och blev viktiga tillskott i idrottsföreningens fotbollslag. Ibland behövdes hjälp med skoluppgifter och då och då följde föräldrarna med på resa för storhandling.

Åren gick och en tredjeklass blev fjärde, femte, sjätte och sjunde klass. Betygen blev godkända och de äldre pojkarna och flickorna avslutade gymnasieskolan.

Men nu är de borta. Det är tyst på idrottsplanen. Ungdomliga aktiviteter har upphört. Jag och mina grannar saknar familjen. Det är tomt.

Sa jag att de kom från Afghanistan? Sa jag att det inte fick uppehållstillstånd? Sa jag att familjen nu är uppdelad i tre olika EU-länder?

Sture Allansson

Välkommen att kommentera

Välkommen att kommentera! Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Smålandsposten och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.