Mina - Dina - Våra pengar

"Ett förslag: Opponera dig över alla pengar som skickas utanför landets gränser och försök ta del av glädjen som var i helgen."
Insändare • Publicerad 24 juni 2010
Foto: 

Det har varit livliga diskussioner om kostnaderna kring kronprinsessbrölloppet. Vem som ska betala och varför. Cirka en halv miljon människor var där, flera miljoner över hela världen såg på TV. Flera hundra journalister spred goodwill över världen för vårt land, dess industri, turism med mera.

Den 22 juni läser jag i Smp att Sverige, genom Sida, ska skänka 26,3 miljoner till Kirgizistan. Då är alla tysta. Sida är ju inte kända för att veta var våra skattepengar används till, men vi vet att det är mycket svinn på vägen innan det når fram till någon behövande. Brölloppspengarna gick till svenska arbetare, som gjorde Stockholm fin, som ordnade konserter och massor med annan underhållning för tillresta människor i tre dagar.

Ett förslag: Opponera dig över alla pengar som skickas utanför landets gränser och försök ta del av glädjen som var i helgen.

Doris Wall

Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.