Annons

Mobbning bland politiker

Mobbning förekommer med all önskvärd tydlighet bland de flesta av våra förtroendevalda politiker. Speciellt tydligt är det på riksnivå där partierna mobbar Sverigedemokraterna trots att de har 13 procent av väljarna bakom sig.
Insändare • Publicerad 30 september 2014
Jimmie Åkesson, partiledare Sverige­demokraterna.
Jimmie Åkesson, partiledare Sverige­demokraterna.Foto: 

Bo Frank vill inte ha ett närmare samarbete med dem men nonchalerar dem dock inte.

SD:s vallöfte att under mandatperioden helt ta bort ”den orättvisa beskattningen av pensionärerna” kan ha fått många äldre personer att överge sitt gamla parti till förmån för just SD. S Bergvall skriver i en insändare i Smålandsposten före valet att

Annons

1) ”pensionärerna länge har känt sig överkörda, nedtrampade och förödmjukade” och varnar för att pensionärerna ”om inte annat så i ren protest tänker rösta på Sverige­demokraterna.”

Bengt Nordström analyserar i en insändare i VK om orsakerna till SD:s valframgång:

2) Invandringskostnaderna ses som ett hot mot välfärden och

3) kvaliteten i skolan

4) De arbetslösa känner ett stort hot och konkurrens om jobben och

5) bostäderna.

Siv Berg skriver i en insändare i Växjöbladet/Kronobergaren ”Ska det vara så omöjligt för de svenska politikerna att föra samtal och kompromissa med ett parti som företräder 13 procent av befolkningen.”

Doris Wall skriver i Smålandsposten den 26 september: ”Vi berömmer oss för att vara en demokrati, men de som röstat med SD struntar de övriga partierna i?? Vad är det för sandlåda? De som röstat med SD gör det för att de tycker att förhållandet i Sverige ska förändras.”

Det är tråkigt om det behöver gå så långt att Sverigedemokraterna tvingas att fälla Löfvens regering bara för att inte övriga partier vill ha kontakt med dem. Det började redan med Fredrik Reinfeldts ord som löd ungefär ”Jag vill inte ta i dem med tång,” men redan under den förra valperioden vägrade politikerna att uppträda på samma scen som SD. Helt fel! Ge alltid alla folkvalda en chans att få framföra sina argument och bemöt dessa på ett sakligt och vuxet sätt istället, så att alla får klart för sig vad som gäller för åsikter och konsekvenser. Som det nu har gått till med politikermobbningen under många år, så är det inte många som helt kommer sig för att öppna varken sina hjärtan eller plånböcker.

”Hur tänker man?” lyder en insändare från GL Karlsson i Smålandsposten den 27 september. Jo, det har inte att göra med kunskapen om flera SD-ledamöters tomma stolar. Det är faktiskt så att många svenskar känner ett stort behov av förändring och många även för att proteströsta för att någon gång få politikerna att öppna alla sina sinnen. De tomma stolarna misstänker jag kan bero på rädsla för alla trakasserier som förekommer mot folkvalda Sverigedemokrater.

Sivert Bergvall

Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons