GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Moderat politik försämrar framtiden för alla

Fredagen den 1 oktober fanns en debattartikel som klargör moderaternas politik. Tack för den, Katarina Brännström och Suzanne Frank, den hjälper nog många när man ska rösta till nästa val.
Insändare • Publicerad 6 oktober 2021
Detta är en insändare i Smålandsposten. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Suzanne Frank.
Suzanne Frank.
Foto: Lena Gunnarsson

Detta uppfattar jag att Moderaterna vill göra:

1. Öka koldioxidutsläppen.

Minska skatten på drivmedel och ta bort flygskatten så vi har råd att köra mer bil och åka på fler charterresor. De negativa effekterna får kommande generationer ta hand om.

2. Låt tjockleken på plånboken bestämma var du vill bygga ditt hus.

Strandskyddet ställer bara till besvär. Varför ska man hela tiden behöva ta hänsyn till allemansrätten och den biologiska mångfalden? Man måste väl få bygga var man vill. Avskaffa strandskyddet.

3. Låt alla skogsägare avverka var de vill, hur mycket de vill och med vilka metoder de vill.

Även här är det den biologiska mångfalden som sätter käppar i hjulet för utvecklingen på landsbygden. Ibland är det blommor bin och fjärilar man ska ta hänsyn till, nästa gång är det fåglar och grodor. Så kan vi inte ha det.

4. Underlätta för jakt och jägare.

Låt jägarna själva bestämma var, när och hur mycket de vill jaga. Det ska inga myndigheter lägga sig i, jägarna vet bäst och ska själva också få bestämma vilka vapen och vilken ammunition som ska användas.

Rubriken på Katarinas och Suzannes insändare var "Moderaterna är garant för en levande landsbygd" Jag tycker att denna rubrik skulle varit mer adekvat: "Moderat politik försämrar framtiden för alla".

Bevare mig väl, vart är vi på väg? Tänk till mer än en gång innan du röstar i nästa val.

Bertil Andersson

Välkommen att kommentera

Välkommen att kommentera! Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Smålandsposten och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.