Annons

MUF-Kronoberg tar sin uppgift på allvar

På Moderata Ungdomsförbundet i Kronobergs län stämma som hölls i helgen diskuterades allt från ifall spel är kultur till nämndemännens vara eller icke vara.
Insändare • Publicerad 8 februari 2012
Foto: 

På Moderata Ungdomsförbundet i Kronobergs län stämma som hölls i helgen diskuterades allt från ifall spel är kultur till nämndemännens vara eller icke vara.

Det var tydligt fokus på jobb och skola, precis som det ska i Moderaternas ungdomsförbund. Utbildningsdebatten blev bred, med bland annat rätten att överklaga sina betyg och problematiken med missmatchning som diskussionsämnen.

Annons

Moderata Ungdomförbundet har i alldeles för stor utsträckning diskuterat en skolpolitik som fått oss att låta som en särintresseförening för de elever som är tillräckligt priviligerade för att kunna tenta av kurser.

Frågor som färre kärnämnen och större möjlighet till utökade program är väldigt viktiga, men vad gör de för skillnad för eleverna som mår så dåligt att de ändå inte tar till sig något i undervisningen eller som inte går till skolan på grund av rädsla?

Moderaterna ska se till allmänintresset före särintresset, vi formulerar en politik som är samhällsbärande, därför är jag glad att det på MUF-stämmor runt om i landet diskuteras olika lösningar på problem med psykisk ohälsa och mobbning.

Ett annat viktigt område för en bättre utbildning är studie- och yrkesvägledningen. Ett studie- och yrkesvägledningslyft behövs på alla nivåer i utbildningsstegen och på sikt bör en studie- och yrkesvägledningpeng införas så att eleverna själva kan välja. Konkurrens skapar kvalitet!

Att se problem och försöka finna en lösning i dialog med andra människor – utgångspunkten för Moderat politik – är vår uppgift. Det är en uppgift som MUF-Kronoberg tar på yttersta allvar!

OLIVER ROSENGREN (M)

distriktsordförande MUF-Kronoberg

Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons