GDPR Illustration

Ta del av vår integritetspolicy

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat vår integritetspolicy så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Nya regeringen dåligt informerad om Ringhals

På nyheterna den 17 november sade vd:n för Ringhals att det, enligt honom, är omöjligt att återstarta Ringhals 1 och 2, som Kristersson vill utreda. Vidare framgick att något nytt stort kärnkraftverk vid Ringhals, enligt ledningen, inte är aktuellt. Däremot ska man utreda om SMR (små modullära reaktorer) är möjliga på sikt.
Insändare • Publicerad 23 november 2022
Detta är en insändare i Smålandsposten. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.

Det är förvånande är vi har en regering som är så dåligt insatt i vad som är möjligt i Ringhals. Har man ingen kontakt med Ringhals ledning? Kanske vet man inte om att Ringhals 4 står stilla till åtminstone den 31 januari 2023 på grund av fel på tryckhållare? Enligt en internetkälla äger tyska Uniper delar i Oskarshamn, Ringhals och Forsmark. I Ringhals verkar ägandet uppgå till cirka 30 procent och enligt radioinslag kommer Uniper att vid nyår tas över av tyska staten. Jag tror inte tyska staten är intresserad att satsa 30 procent i en återstart av Ringhals 1 och 2 och inte heller på ett nytt stort kärnkraftverk där.

Inga privata investerare lär i nuläget vara beredda på att satsa en massa pengar på något i framtiden när de har billigare och snabbare havsbaserad vindkraft att satsa på. Kristersson lär få göra det till en statlig affär och i så fall: Har borgerligheten helt övergivit marknadsekonomin?

Börje Svensson

Ringhals 1.
Ringhals 1.Foto: Jonas Lindstedt/TT
Välkommen att kommentera

Välkommen att kommentera! Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Smålandsposten och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.