GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Nya regionsjukhuset – är alla kostnader med?

Föregående vecka redovisades de ekonomiska förutsättningarna för det nya sjukhuset.
Insändare • Publicerad 13 januari 2022
Detta är en insändare i Smålandsposten. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Området i Räppe där det finns planer på ett nytt sjukhus.
Området i Räppe där det finns planer på ett nytt sjukhus.Foto: LENA GUNNARSSON

Under punkten infrastruktur finns bland annat kostnaden för tågstation redovisad som ”Medfinansiering till tågstation inklusive planskild korsning” och upptagen till 35 miljoner kronor. Enligt en artikel i Smålandsposten den 30 november förra året framgår att den totala kostnaden för tågstationen är beräknad till 102 miljoner kronor. Av det kan man dra slutsatsen att ”någon annan” ska ta en kostnad på 67 miljoner kronor.

I underlaget kan man också läsa att saker som trafikplatser byggs av Trafikverket ”genom finansiering ur länstransportplanen”. Alltså ytterligare en kostnad som ska belasta ”någon annan” än regionen.

För att få en bild som rättvist speglar alternativen måste alla kostnader för det nya sjukhuset redovisas oavsett ur vilken ”påse” pengarna tas.

I slutändan är det jag som skattebetalare som är ”någon annan” och via olika skatter ser till att det finns pengar i ”påsarna”.

Vilka kostnader kommer att uppstå som inte är redovisade i regionens underlag och som kommer att belasta Trafikverket, Växjö kommun eller någon annan aktör?

HN

Välkommen att kommentera

Välkommen att kommentera! Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Smålandsposten och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.