Annons

Nytt sjukhus, ja tack!

Tack Lena Wibroe för din informativa insändare om frågan CLV eller Räppe i Smålandsposten den 28/1.
Insändare • Publicerad 8 februari 2022
Detta är en insändare i Smålandsposten. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Växjö lasarett.
Växjö lasarett.Foto: Per Jodenius

Äntligen någon som med erfarenhet och kunskap kan beskriva hur det är att jobba i nuvarande miljö på Centrallasarettet i Växjö.

Många insändare har skrivits och merparten av dessa kommer från pensionerade läkare och specialister som inte verkar eller vill känna till hur det är att jobba i det dagliga arbetet i nuvarande lokaler med god patient- och personalvård.

Annons

Förstår att flertalet av er pensionerade motståndare till Räppealternativet förordar en renovering av nuvarande CLV, för ni slipper ju själva att jobba i den miljö som det skulle innebära.

I miljöaspekter är Räppealternativet att föredra. En betydande mängd anställda bor i dag utanför Växjö och dessa skulle säkert glädjas oerhört till att slippa de logistikproblem som finns i centrala Växjö i dag.

Politiskt sett är det snart val och det verkar som att makten är viktigare för många än sunt förnuft och anständig vård. Många partier avvaktar och tvekar till att nybyggt lasarett men till syvende och sist handlar det i deras fall om röstfiske. Liberalerna till exempel hänger ju redan löst så inte så konstigt att dom säger nej.

Vi är många som hoppas att Region Kronoberg vågar stå rakryggad i processen och inte låta sig påverkas av pensionerade föredettingar och röstfiskare som står i vägen för att bygga ett nytt sjukhus i Räppe.

Vårdtagare med erfarenhet

Annons
Annons
Annons
Annons