GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Oacceptabel campingkonkurrens

Tingsryds kommun och Urshults Sockenråd bedriver konkurrerande verksamhet mot alla campingplatser! De har satt upp gratis ställplatser för husbilar på Södra Kajen i Urshult.
Insändare • Publicerad 14 augusti 2020
Detta är en insändare i Smålandsposten. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.

Det är fullständigt oacceptabelt med denna konkurrerande campingverksamhet mot våra turistanläggningar. Turistnäringen i Tingsryds kommun reagerar starkt mot att man tillåter gratiscamping vid södra kajen i Urshult och liknande platser. Fullt med husbilar står uppställda varje natt alldeles intill strandkanten med härlig utsikt över Åsnen, man har även tillgång till fria toaletter samt lekplats.

Turistföretagen kräver nu att kommunen ska sätta upp ”camping förbjuden”-skyltar vid södra ­kajen. Det kan inte vara meningen att man skapar platser för gratiscamping när det finns så många campinganläggningar i kommunen. Vi är en av de campingtätaste kommunerna i Sverige! Turist­näringen är mycket hårt drabbad av coronapandemin, flera campingplatser har knappt 25 procents beläggning nu under hög­säsong när det normalt sett är fullbokat.

Vilket gör att turist­anläggningarna runt om i kommunen behöver alla intäkter som vi kan få för att skapa ekonomi till att bedriva våra verksam­heter, men även kunna göra investeringar och därmed utveckla våra anläggningar. När man ser alla gratiscampande ­turister vid södra kajen i Urshult, blir man som turistföretagare mycket upprörd och besviken på kommunen.

Vi kräver nu att det sätts upp skyltar med ”camping förbjuden” och att turisterna hänvisas till våra anläggningar i stället.

Emese Orsolya Balint, Norraryds Camping

Jan-Olof Colleen, Tingsryds Resort

Carl-Gustav Gustavsson, Blidingsholms Gård

Eva Jakobsson & Martin Stenberg, Urshult Camping

Per & Maj-Britt Larsson, Hätteboda Vildmarkscamping

Annelie Nilsson, Kärrasands Camping

Michael Olsen, Torne Camping

Ingrid E-M Olsson, Getnö-Lake Åsnen Resort

Sven-Olof Thorstensson, Mjölknabben Camping

Carina Haglind, Rotahults Camping

Välkommen att kommentera

Välkommen att kommentera! Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Smålandsposten och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.