Om fel och rätt på offentliga skyltar: skolan vid Ulriksbergspromenaden

I tidningen förekom den 4 januari en artikel som framställde den nya skyltningen på Ulriksbergsskolan som ”felstavad”. Påpekandet var inte korrekt. Formen som skrevs med två ’s’ var helt enligt svensk språkstandard, med stöd av Språknämnden.
Insändare • Publicerad 22 januari 2022
Detta är en insändare i Smålandsposten. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Ulriksbergskolan, nu stavad med ett 's'.
Ulriksbergskolan, nu stavad med ett 's'.Foto: Lars-Göran Rydqvist

Efter artikeln ändrade Vöfab till ’Ulriksbergskolan’ med bara ett ’s’ , vilket är felaktigt, eftersom det första s:et är kopplat till förleden Ulriksbergs- och det andra s:et hör till efterleden ’skolan’.

Jag påpekade för berörda, men i tisdags, den 18 januari, kunde man läsa att ”Den felstavade skylten vid Ulriksbergskolan (sic) är nu ändrad”.

Nu återstår då bara att ändra alla andra offentliga skyltar på skolor i regionen – och i hela landet, till exempel Prästängsskolan i Alvesta, Gripenbergsskolan i Tranås och Tullgårdsskolan i Stockholms stad …

Johan Nilsson (inte Nilson), Växjö

Välkommen att kommentera

Välkommen att kommentera! Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Smålandsposten och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.