GDPR Illustration

Ta del av vår integritetspolicy

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat vår integritetspolicy så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Om vi väntar kommer notan att bli betydligt större

Replik till ”Verklighetstänkande”.
Replik • Publicerad 20 november 2022
Detta är en insändare i Smålandsposten. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Foto: Janerik Henriksson/TT

Som bekant är ingenting gratis! Det kommer att kosta oss både bekvämlighet och pengar att nå riksdagens uppsatta miljömål. Men alternativet är så mycket sämre. Om vi väntar kommer notan att bli betydligt större, om det i framtiden ens går att förhindra en miljökatastrof. Och vi har ett gemensamt ansvar gentemot kommande generationer!

Vi lägger i dag en mindre del av vår hushållsekonomi på bensin än tidigare. Prisutvecklingen på diesel ser annorlunda ut. Dagens dieselpris är högre än priset 1991 även om man räknar med reallöneökningen. Men transportsektorn måste radikalt minska sina utsläpp om vi ska nå det klimatmål som sju av åtta partier förbundet sig.

Om tillräckligt många av oss trycker på kommer våra politiker att tävla om att minska koldioxidutsläppen.

Kenneth Enelund

Välkommen att kommentera

Välkommen att kommentera! Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Smålandsposten och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.