GDPR Illustration

Ta del av vår integritetspolicy

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat vår integritetspolicy så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Öppet brev till Swedbanks ledning

För några dagar sedan besökte jag Swedbank. Jag har ett uppdrag som god man som medför att jag måste besöka banken med jämna mellanrum. Ungefär tjugotalet kunder satt eller stod utmed vägarna och periodvis var det 12 som stod i kö och väntade på att bli tilldelade en kölapp. Väntetiden var 90 minuter.
Insändare • Publicerad 9 november 2022
Detta är en insändare i Smålandsposten. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Swedbank måste anpassa sin personal efter kundbehovet, skriver Krister Holgersson.
Swedbank måste anpassa sin personal efter kundbehovet, skriver Krister Holgersson.Foto: Markus Dahlberg / TT

De flesta kunder som är i behov att utföra sina tjänster på bankkontoret och får köa är gode män, invandrare och pensionärer. Tacksamma grupper som är tålmodiga och inte gör mycket väsen av sig med ett undantag. Dessa kunder har få eller inga möjligheter att utföra sina bankuppdrag utan att besöka bankkontoret.

I väntan på att behovet av gode män upphör, invandrarna utvisas och pensionärerna avlider har jag några förslag till ansvariga för Växjökontoret om förbättringar.

• Låt bankkunderna själva ta en kölapp. Det lösgör 2–3 medarbetare som kan hjälpa kunden med sitt ärende.

• Det finns kölappsautomater med flera valmöjligheter beroende på vilket ärende man har. Detta har under några månader praktiserats av Samhällsmyndigheten och vad jag förstår har det utfallit med ett gott resultat.

• Öka öppettiderna. Låt kunden boka besökstid. En bokad tid kanske innebär en väntetid på 5–10 minuter, det är vi vana vid hos frisören, det medför ändå en skillnad mot de 90 minuter som är i dag.

Swedbank måste anpassa sin personal efter kundbehovet. Gör de inte det blir kunderna lidande. Pengar saknas inte enligt delårsrapporten för tredje kvartalet 2022.

Nej, ansvariga på Swedbank, lite ödmjukhet skadar inte, det är vi kunder som bidrar till era jobb, finansiella resultat och bonusar. Gör gärna också ett besök i ”väntrummet” och fråga era kunder vad de tycker.

Krister Holgersson

Välkommen att kommentera

Välkommen att kommentera! Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Smålandsposten och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.