GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Orättvis prissättning på bussbiljetter

Länstrafiken annonserar flitigt om att vi ska köpa våra bussbiljetter med appen. Dessutom får man 10 procent i rabatt. Länstrafiken har blivit digitaltokig!
Insändare • Publicerad 21 oktober 2021
Detta är en insändare i Smålandsposten. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Biljettpriset på bussarna ska vara lika för alla, anser signaturen ”Pensionären utan smartphone”.
Biljettpriset på bussarna ska vara lika för alla, anser signaturen ”Pensionären utan smartphone”.Foto: Arkivbild

Vi som saknar möjligheten, som inte har någon smartphone, vi ska straffas med att betala fullt pris utan rabatt. Nej, säger jag, kostar en biljett på stadsbussen 27 kronor med resekort (det har jag) ska biljettpriset vara konstant för alla, inte variera utifrån hur man köper sin biljett. Min pension efter skatt är knappt 12 900 kronor i månaden. Inte rusar jag iväg för att köpa en smartphone för cirka 6 000 kronor eller tecknar avtal för någon otrolig summa per månad bara för att resa 10 procent billigare.

Denna klassindelning som Länstrafiken håller på med ska upphöra direkt. Regionen, gör någonting åt detta otyg som ert trafikföretag tillämpar.

Pensionären utan smartphone

Välkommen att kommentera

Välkommen att kommentera! Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Smålandsposten och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.