GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Överdrivna öppettider

Insändare • Publicerad 16 oktober 2021
Detta är en insändare i Smålandsposten. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Foto: Fredrik Sandberg / TT

Vi går mot en energikris, både vad gäller tillgång och priserna, i synnerhet för oss här i södra Sverige. Vi måste spara. Därför ifrågasätter jag matbutikernas enligt min mening överdrivna öppettider. Är det verkligen nödvändigt att ha öppet fram till 23-tiden på kvällarna? Kanske en gång i veckan för att betjäna de kunderna som absolut inte kan handla dagtid. Kan inte de stora konkurrenterna Coop, ICA, Willys, Hemköp, med flera komma överens om en rimlig stängningstid inom hela branschen, förslagsvis klockan 19 senast, där de olika matkedjorna kan välja olika dagar för sin sena öppningstid. Då kan miljontals kilowattimmar sparas, utöver de stora lönekostnaderna. Inte att undra på att våra matpriser bara stiger och stiger.

Onödigt dyrt

Välkommen att kommentera

Välkommen att kommentera! Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Smålandsposten och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.