Annons

På villovägar med högerstyret bakom ratten

Det är alltid så mycket lättare att sitta i baksätet eller på passagerarsidan och hela tiden tala om för föraren hur den kör fel, kör för fort, se upp för katten, stanna för rött, kör inte för sakta, bromsa tidigare eller använda blinkers.
Insändare • Publicerad 3 november 2022
Detta är en insändare i Smålandsposten. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
”Nu har hela högerblocket satt sig i förarsätet men verkar inte riktigt ha bestämt sig för om de ska bromsa eller gasa, vilket håll de är på väg åt eller om de ens kan framföra fordonet eller vem som egentligen ska hålla i ratten”, skriver Magnus Lo.
”Nu har hela högerblocket satt sig i förarsätet men verkar inte riktigt ha bestämt sig för om de ska bromsa eller gasa, vilket håll de är på väg åt eller om de ens kan framföra fordonet eller vem som egentligen ska hålla i ratten”, skriver Magnus Lo.Foto: Larsen, Håkon Mosvold

Nu har hela högerblocket satt sig i förarsätet men verkar inte riktigt ha bestämt sig för om de ska bromsa eller gasa, vilket håll de är på väg åt eller om de ens kan framföra fordonet eller vem som egentligen ska hålla i ratten.

Tänk vad mycket lättare det var utan körkort och utan ansvar och befogenhet, utan ekonomiskt ansvar eller något krav på att leverera eller ens komma fram i tid.

Annons

Efter bara några dagar med färskt körkort så har man redan kört lite för fort, kört fel väg och lagt i backen och insett att det var inte så himla lätt att köra?

Tänk vad besvikna alla passagerarna nu ska vara, alla de som köpte dyra biljetter och ville följa med på resan till sol, bad och Piña Colada.

Biljetterna är inte återbetalningsbara och går inte att lösa in på närmare fyra år (om inte ekipaget åker i diket, då kan det snabbt ersättas med en annan förare).

Förutom dyrt inköpta biljetter måste nu samtliga passagerare (även de som köpte biljett till annat resmål) själva stå för elnotan, bränslekostnaderna för resan, ökat pris på matkontot, högre räntekostnader och allt annat som skulle lösa sig så fort det bara blev en ny chaufför.

Det verkar som att det inte alls var ”all inclusive” som det stod i resebroschyren?

Nu låter det som att man inte når slutdestinationen ens om fyra år, att det kan bli en flera gånger så lång restid? Det blir dessutom en iskall vinter och inte alls någon sol och bad?

Var det någon som tänkte på att kolla nykterheten hos föraren innan nycklarna lämnades över, eller om det ens var ett äkta körkort de visade upp?

Falsk marknadsföring är ett tydligt och välkänt begrepp inom flera branscher.

Magnus Lo

Annons
Annons
Annons
Annons