GDPR Illustration

Ta del av vår integritetspolicy

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat vår integritetspolicy så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Parkeringsproblem i Växjö

Första bilden visar hur man parkerar vid nya Räppevallen när det är match. På parkeringen som rymmer 30 bilar är alla platser upptagna, utöver det har man parkerat utmed nerfarten till parkeringen, man har även parkerat utmed Bergsnäsvägen samt in på gång- och cykelvägen mot gamla Wessels. Är det tillåtet att parkera där?
Insändare • Publicerad 24 november 2022
Detta är en insändare i Smålandsposten. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Utanför Räppevallen.
Utanför Räppevallen.

Den andra bilden är tagen på Sandgärdsgatan. På den bilden kan man se bilar parkerade på trottoaren framför polishuset, är det tillåtet? Alla tillåtna p-platser framför polishuset var upptagna vid tillfället när bilden togs.

Sandgärdsgatan.
Sandgärdsgatan.

Bild nummer 3 är tagen på Vaktvägen och visar en biltransportbil som håller på och kör av bilar ifrån biltransporten, dessutom står ekipaget på fel sida av vägen.

Är det tillåtet? Vid arbete på vägar ska det väl upprättas en TA-plan? Det finns fler exempel på de här problemen som ovan nämnts.

Vaktvägen.
Vaktvägen.

I Växjö kommun finns det enligt Statistiska Centralbyrån 44 952 personbilar. Dessa bilar drar in 5,2 miljoner i p-böter varje år, det vill säga cirka 116 kronor per år och bil.

I Alvesta kommun finns 11 137 bilar. P-böter: 240 000 kronor, 22 kronor per år och bil.

I Ljungby kommun finns 16 423 bilar. P-böter: 400 000 kronor, 25 kronor per år och bil.

Siffrorna talar sitt tydliga språk.

När man beviljar bygglov till fastigheter och anläggningar av olika slag är det väl viktigt att tillse att folk har möjlighet att ta sig dit och kunna parkera, så tycks inte vara fallet i Växjö kommun.

Har man på kommunen inte undrat över varför man drar in fyra gånger så mycket pengar i p-böter som i grannkommunerna. Kanske är fel någonstans i ert sätt att tänka eller så tänker ni inte alls.

Tommy Svensson, "Kanalbo"

Välkommen att kommentera

Välkommen att kommentera! Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Smålandsposten och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.