GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Politikerna och cheferna ligger bakom röran – låt dem betala för städningen

Med tanke på hur illa vissa politiker och förvaltningar i Älmhult har handskats med våra skattepengar under en mycket lång tid, är det tyvärr ingen överraskning att en skattehöjning efterfrågas av ovan nämnda.
Insändare • Publicerad 20 oktober 2021
Detta är en insändare i Smålandsposten. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Älmhults kommunhus.
Älmhults kommunhus.Foto: Karl-Magnus Lundvall

Det sägs från kommunens ledningshåll att den måste till för att kommunen är i stor utvecklingsfas men det är en sanning med modifikation. Den beror mer på enorma kostnader i och med att det köpts ut ett stort antal chefer under några års tid vilket inneburit att nya har anställts med ännu fetare löner, felsatsningar vad det gäller upphandlingar av olika slag som exempelvis bussar och annat samt att det sitter alldeles för många på de olika förvaltningarna. När ska det börja skäras där?

Det KAN inte bara vara så att personal på skolorna och inom omsorg av äldre och barn ska gå i väggen och dessutom trolla med knäna för att verksamheten ska kunna fungera någorlunda vettigt. Dessa områden ska över huvud taget inte röras! Nu är det dags att skära på de ställen som fått vara orörda hittills. Kan vi inom skola och omsorg klara oss med färre personal så kan de olika avdelningarna på kommunen också göra det.

Om det ska till en skattehöjning är villkoret att alla som sitter och ”kliar varandra på ryggen” och de som tydligen inte har något konsekvenstänk eller kan räkna, lämnar sina platser till förfogande till mer kompetent personal. Jag är trött på att sopa upp sk---n och rädda upp det de ställt till med.

Sluta lek med skattebetalarnas pengar

Välkommen att kommentera

Välkommen att kommentera! Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Smålandsposten och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.