Rädda Fyllerydsskogen

Insändare • Publicerad 24 augusti 2013
Foto: Jonas Ljungdahl

Återigen vill man attackera Fyllerydsskogen för att lösa trafikproblemen runt Fagrabäcksrondellen. Man har tänkt att bygga en väg från Kalmarvägen genom skogen förbi öster om Gölen vidare ut på Norrleden.

Detta skulle innebära att stora delar av elljusbanan skulle försvinna på den delen, som har fina backar för skidåkning. Dessutom kommer den nybyggda vägen passera förbi i närheten av elljusbana, vilket innebär negativ påverkan på skidspåren vintertid och störande ljud från trafiken.

Jag tycker att man ska lösa trafikproblemen i Fagrabäcksrondellen på plats genom att bygga planfri korsning för trafiken Norrleden-Kalmarvägen i båda riktningarna. På andra platser har man sett broar, som separerat trafiken och en liknande lösning borde kunna skapas för Fagrabäcksrondellen.

En stadnära skog som Fyllerydsskogen är unik och har all anledning att bevaras i sin nuvarande omfattning utan ingrepp som den föreslagna vägen till glädje och rekreation för Växjöborna.

Jag uppmanar föreningar och andra intressenter att på olika sätt protestera mot det föreslagna byggandet av vägen. Förhoppningsvis tar politikerna intryck av folkets protester och vi får behålla vår Fyllerydsskog i orört skick.

THAGE DAVIDSSON

Växjö

Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.