GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Rapport från en nattsuddare – se upp för robotgräsklipparna

Jag är en katt på snart nio år som lever ett lyckligt kattliv. Jag bor i ett hus med trädgård i ett område med många andra hus och trädgårdar. På nätterna brukar jag vara ute, då är det inte så många bilar ute så det är lite säkrare att gå över vägen då.
Låt gräsklipparna vila på natten, tycker signaturen ”En kisse som vill fortsätta att nattsudda”.
Låt gräsklipparna vila på natten, tycker signaturen ”En kisse som vill fortsätta att nattsudda”.
Foto: Johan Nilsson/TT
Detta är en insändare i Smålandsposten. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.

Men nu har jag upptäckt att det finns andra faror än bilar. En tidig morgon för några veckor sen låg jag och vilade i kanten på en gräsmatta, inte långt hemifrån, när det hände. Jag hörde ett svagt susande ljud och såg i ögonvrån något stort som närmade sig. Reflexmässigt försökte jag fly, men då kände jag en fruktansvärd smärta i mitt ena bakben. På något sätt lyckades jag ta mig hem. Efter en snabb resa till djurkliniken visade det sig att min knäskål var både ur led och i två delar. Vid operationen konstaterades att något mycket vasst och tunt, som en kniv, måste ha orsakat skadan.

Nu har jag förstått att det var en robotgräsklippare som körde på mig, och jag vill varna alla katter och andra djur som kan komma i vägen för dessa.

Speciellt nattetid vore det bra om robotarna fick vila och ladda sig eftersom många igelkottar och andra, både vilda och tama djur, är ute då.

Efter fyra veckors vila inomhus kan jag nu njuta av livet igen, ligga i solen eller gå ut en runda på natten.

Ett stort tack till alla duktiga medarbetare på Växjö Nya Djurklinik som tog hand om mig så bra, ni är bäst! Tack vare er har jag kvar mina nio liv!

En kisse som vill fortsätta att nattsudda

"Speciellt nattetid vore det bra om robotarna fick vila och ladda sig eftersom många igelkottar och andra, både vilda och tama djur, är ute då."

Läs mer