Renovera det gamla kommunhuset

Då beslutet togs om ett nytt kommunhus fanns kostnadskalkyl och renoveringsförslag för gamla kommunhuset.
Insändare • Publicerad 27 februari 2023
Detta är en insändare i Smålandsposten. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Växjös gamla kommunhus står numera tomt.
Växjös gamla kommunhus står numera tomt.Foto: Lars-Göran Rydqvist

Dåvarande styre i Växjö valde att välja bort renovering av kommunhuset med stöd av en kalkyl, vilken visade att det skulle bli ekonomist fördelaktigt att bygga nytt. Det blev flera ändringsförslag innan byggnationen av nya kommunhuset kom igång. Dock blev det inte det kommunhus man beslutat om.

Kommunen har flera verksamheter som ligger utspridda i Växjö som med fördel skulle kunna flyttas in i gamla kommunhuset efter en renovering. Gamla kommunhuset ligger mycket bra mitt i stan. För anställda finns stor parkering i markplanet och i parkeringsgarage.

Besökare har goda möjligheter till parkering på Teatertorget, samt parkeringshusen i Linnegallerian och Västra Esplanaden (Dockan).

Att som tidigare planerats riva och bygga lägenheter i gamla kommunhuset finns inget behov av idag. Det byggs redan mycket nya lägenheter i Växjö. Kommunen (Vidingehem) har sen flera år tillbaka outhyrda lägenheter på Östra Lugnet. Mycket nya lägenheter kommer att färdigställas i Växjö under 2023 och 2024. Många har redan fått hyran sänkt med 20 procent.

Stig Langner

”Kommunen har flera verksamheter som ligger utspridda i Växjö som med fördel skulle kunna flyttas in i gamla kommunhuset efter en renovering.”
Välkommen att kommentera

Välkommen att kommentera! Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Smålandsposten och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.