Annons

Replik: ”Bo Hjalmarsson verkar anse att det är helt okej att uttrycka sig förnedrande om religionsutövare”

Magnus Lo svarar på Bo Hjalmarsson som kritiserade hans insändare om Björn Söders (SD) uttalanden om Pride.
Insändare • Publicerad 15 augusti 2023
Detta är en insändare i Smålandsposten. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Sverigedemokraternas ledamot i justitieutskottet, Richard Jomshof och partisekreterare Björn Söder.
Sverigedemokraternas ledamot i justitieutskottet, Richard Jomshof och partisekreterare Björn Söder.Foto: HENRIK MONTGOMERY / TT

Bo Hjalmarsson förstärker verkligen bilden av islamofobi, homofobi och intolerans som så ofta förekommer bland sverigedemokrater.

Bo Hjalmarsson verkar anse att det är helt okej att, som två av landets ledande politiker, uttrycka sig förnedrande om religionsutövare och alla människors lika rätt i samhället.

Annons

Man kan ju faktiskt förvänta sig mer humanitet och tolerans av justitieutskottets ordförande och riksdagens före detta 2:e vice talmannen.

Men deras åsikter tycks falla i god jord utan förebråelse hos såväl partiledaren som gräsrötterna, bland annat Bo Hjalmarsson.

Dessutom pekar Bo Hjalmarsson på att ”etablissemanget högljutt klandrar”?

Sverigedemokraterna skyller alltid på ”etablissemanget” och pekar då alltid på de som sitter i regeringsställning och styr landet. Men nu är de ju själva ”etablissemanget ”.

”Pride står för tolerans och alla människors rätt och lika värde, inte specifikt Prideparad som en del tycks tro”

Det är svårt att hänga med i svängarna.

För upplysningens skull kan jag även påpeka att Pride står för tolerans och alla människors rätt och lika värde, inte specifikt Prideparad som en del tycks tro.

Vidare tycker jag att de som inte känner till Sveriges politiska historia borde läsa på hur man under ledning av socialdemokratin har fått igenom 8 timmars arbetsdag, lagstadgad semesterrätt, ATP, allmän rösträtt, obligatorisk skolplikt, fri lunch i skolan, föräldraförsäkring, demokrati och välfärd, fackföreningar och ökat inflytande för arbetarklassen, arbetslöshetsförsäkring, förebyggande barn- och mödravård, folktandvård, allmän sjukförsäkring, förstärkt läkemedelsrabatt, tandvårdsförsäkring, allmän förskola, abortlagar, preventivrådgivning, ökad jämlikhet mellan kvinnor och män, MBL, anställningsskydd och mycket mer än så de senaste 100 åren.

Vilket de borgerliga partierna samtidigt har försökt motarbeta.

Om Bo Hjalmarsson tycker att denna politik har ”skadat Sverige så djupt” så tycker jag synd om alla i Sverige, om nu Tidöregeringen (som Bo Hjalmarsson menar) ska försöka att reparera den ”skadan”.

Magnus Lo, Ringshult

Annons

Andra inlägg i debatten:

Annons
Annons
Annons
Annons