S i Alvesta – ett isolerat parti

Insändare • Publicerad 18 december 2012

S-partiet hade efter valet 2010 kunnat satt sig i majoritetsställning tillsammans med Aa och V. I stället skulle man regera med M men ändå vara i opposition. En konstlad politisk överenskommelse som var dömd att misslyckas. Man kan fråga sig vad deras väljare tyckte om att de valde att sitta i opposition istället för att regera! Efter den sista tidens turbulenta händelser på den politiska fronten är läget följande för S. Aa kan dom inte samarbeta med. C kan dom inte heller komma överens med. M Kd Fp och V vill inte efter vad som hänt, ha med S i någon konstellation. Efter valet 2014 är det bara Sd och Mp som är tänkbara som alliansbröder till S. S-partiet är alltså helt isolerat i Alvesta kommun. Hur kan det ha blivit så här?

Allt beror på den lilla klicken som sitter i partiets topp lokalt här i Alvesta. Deras politiska arbete har präglats av styvsinthet, oförmåga att lyssna på andra partiers åsikter, agg och till och med hat mot vissa politiker, överlägsna attityder m.m. Sammanfattningsvis kan man säga att dom skapat ett mycket dåligt klimat för att kunna driva en bra politik för Alvestas bästa

Vi kan nog inte vänta oss några förbättringar från S sida förrän den lilla klicken drar sig tillbaka från den politiska arenan.

ERIC ROSÉN

Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.