GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Så jobbar kommunen med naturreservatet Bokhultet

Växjö kommun svarar på kritiken om skyltningen i Bokhultet.
Peter Lönn skriver om kommunens arbete i Bokhultet.
Peter Lönn skriver om kommunens arbete i Bokhultet.
Foto: Lydia Arvidsson Shukur
Detta är en insändare i Smålandsposten. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.

Bokhultet är ett välbesökt naturreservat och ett populärt utflyktsmål som har stor betydelse för friluftslivet i kommunen. Därför har vi satsat på att bygga ett stig- och vägsystem med god tillgänglighet för att det ska vara lätt att hitta i reservatet. En bra skyltning ger både bättre besöksupplevelser och även bättre naturhänsyn. Det finns synliga ledmarkeringar, flera informationstavlor samt broschyrer med karta över området. Vi har också Naturkartan, en friluftsguide där du via webben eller via en app kan se alla leder i Bokhultet.

Tyvärr förekommer det skadegörelse på ledmarkeringarna. Stolparna slängs ut i skogen och det kan självklart försvåra för den som går en premiärtur på stigarna. Vi gör regelbundet översyner av dessa markeringar på den gula slingan i Bokhultet och i kommunens övriga naturreservat. När vi ser att markeringar saknas försöker vi åtgärda detta så snart som möjligt.

Vi sköter även tillsyn av fågeltorn, bryggplatser, bänkbord, grillplatser/grillhus med mera. Det är många naturområden och långa sträckor som ska bevakas, i Bokhultet är de markerade slingorna totalt 23,5 kilometer. Därför välkomnar vi att den som upptäcker skadegörelse och nedskräpning eller har förslag på vad som kan förbättras hör av sig till oss på kommunen.

Vi beklagar att insändarskribenterna inte tycker att det blev en bra naturupplevelse i Bokhultet denna gång och hoppas att ni kommer tillbaka och upptäcker naturen i Växjö kommun.

Peter Lönn
, samordnare friluftsliv
 Växjö kommun

"Tyvärr förekommer det skadegörelse på ledmarkeringarna. Stolparna slängs ut i skogen och det kan självklart försvåra för den som går en premiärtur på stigarna."

Läs mer