Annons

Säkerheten måste komma först

Trafikljusen i korsningen­ Stora Räppevägen/väg 23 har länge varit ett orosmoment. Flera krockar har korsningen bjudit på och tack kan riktas till Vägverket som gjort så lite som möjligt för att påskynda att korsningen åter blir en säker korsning där stora tunga lastbilar, bussar, bilar ska samsas om utrymmet.
Insändare • Publicerad 10 februari 2014
Trafikljuset i Räppe måste fixas nu.Foto: Urban Nilsson

När man nu fick med­delande om att korsningen skulle genomgå ett större arbete och att man också skulle vänta till maj månad och kanske också då göra avbrott för semester även denna sommar 2014 så vet man inte om man ska skratta eller gråta. Men helt klart är att korsningen har blivit en katastrof och att Vägverket har misslyckats totalt med att göra sitt arbete.

Kanske­ vi kan hålla tummarna för att vi som tvingas­ passera denna farliga korsning så småningom­ framåt hösten eller vintern 2014 kan ha en säker trafiksituation i vår korsning.

Annons

Vägverkets insats har blivit ett mycket stort skämt om ni frågar oss boende i Räppe.

Om nu Vägverket inte klarar av detta så måste man sätta dit en tillfällig­ lösning på problemet. Att man har en sådan stor korsning helt svart i många lägen och i andra lägen har blinkande gult är inte att föredra. Vi boende kräver helt enkelt att Vägverket löser situationen inom det snaraste.

Sätt ut tillfälliga trafikljus så att man kan färdas på en säker plats. Annars får ni helt enkelt stänga av korsningen och leda trafiken en annan väg.

Men kom inte och säg att ni har situationen under kontroll.

När Vägverket går ut och säger att de nu ska göra ett större ingrepp i vägkorsningen och att de ska vänta ut tjälen i marken och tro att trafiksituationen kan vara som den är fram till dess så tror de helt fel.

Det är bra att de på sikt har tänkt igenom vad som bör göras, men det är nu problemet finns och det är nu problemet måste lösas.

En boende i Räppe

Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons