GDPR Illustration

Ta del av vår integritetspolicy

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat vår integritetspolicy så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Säkert välment, men …

I en debattartikel tar en Anders Franzén (C) tillfället i akt att kasta skit på Sverigedemokraterna. Denna gång rör det sig om SD påstådda agerande mot det som kyrkan säges stå för; medmänsklighet, humanism et cetera.
Replik • Publicerad 15 november 2022
Detta är en insändare i Smålandsposten. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Foto: Magnus Hjalmarson Neideman/SvD/TT

I samma insändare kommer påståendet att SD agerar mot det som kallas ”alla människors lika värde och lika rättigheter”. Detta föder en tanke hos mig.

Hur kan Franzén och andra hävda och på ett trovärdigt sätt argumentera för att en total nonchalans av drygt 20 procent av den svenska valmanskåren, alltså de som röstade på SD, är rimlig och försvarlig? Hur illa man än kan tycka om vissa saker som SD argumenterar för, så måste den som hyllar åsikts- och yttrandefrihet acceptera rätten att framföra dessa åsikter. När jag gick i skolan, för ganska länge sedan förvisso, så kallades detta demokrati.

Humanist

Välkommen att kommentera

Välkommen att kommentera! Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Smålandsposten och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.