unlock

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

  1. Avdelningararrow-down
  2. Orterarrow-down
  3. E-tidning
  4. Söksearch
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Skillnad på folk och folk

Jag blir beklämd när jag läser i Smålandsposten om hur en hög chef stoppas från att bygga sin drömvilla vid Helgasjöns strand. Allt på grund av den föråldrade företeelse som heter strandskydd.
Ironi kan vara ett effektivt sätt att få fram en poäng. Det är inte mer än rätt att de rika får bygga sina bastubryggor var de vill, anser signaturen ”Klarsynt”.
Ironi kan vara ett effektivt sätt att få fram en poäng. Det är inte mer än rätt att de rika får bygga sina bastubryggor var de vill, anser signaturen ”Klarsynt”.
Foto: Andreas Blomlöf
Detta är en insändare i Smålandsposten. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.

När Växjös styrande politiker och tjänstemän försöker vara pragmatiska, stoppas de av de statliga petimätrarna på länsstyrelsen, som i föråldrat egalitärt nit tror att alla ska ha rätt till samma naturupplevelser.

Nej, det är dags att inse att det är skillnad på folk och folk. Höga chefer och politiker samt framgångsrika företagare bidrar ju så oerhört mycket mer till samhället än någon socialbidragstagare! Då är det inte mer än rätt att de rika ska få bygga sina bastubryggor var de vill, utan hinder av föråldrade sosseregler. Fattiglapparna kan väl gå Växjösjön runt eller promenera i Strandbjörket?

Klarsynt