GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Skrämmande läsning

I fredagens tidning kunde vi läsa om hur Tingsryds kommun hanterar sina elinköp. Det är skrämmande att läsa hur den tekniske chefen, Jonas Weidenmark, avslöjar sin okunskap om hur man kan hantera sina elinköp för att undvika stora överraskningar.
Insändare • Publicerad 10 november 2021
Detta är en insändare i Smålandsposten. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Jonas Weidenmark, chef för Tingsryds kommuns tekniska förvaltning.
Jonas Weidenmark, chef för Tingsryds kommuns tekniska förvaltning.

Det finns något som heter ”terminshandel” av elinköp. Man kan med sin leverantör arbeta med en horisont på upp till fem år, där man vid olika tillfällen gör vissa avslut. Det medför att man slipper stora överraskningar vad gäller elprisets fluktuation.

När det rör sig om skattemedel kan man tydligen vara hur vårdslös som helst, ”det är ju någon annan som betalar”! Eftersom Tingsryds kommun har stora ekonomiska problem är det viktigt att vi inte slösar med våra skattemedel!

Jag kommer att till vårt kommunalråd, Mikael Jeansson, översända ett informationsmaterial som beskriver terminshandel av el. Där kan den tekniske chefen sedan hämta information.

Irriterad skattebetalare

Välkommen att kommentera

Välkommen att kommentera! Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Smålandsposten och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.