GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Skylta tydligt vad som är lämplig mat till diabetiker

Detta är en insändare i Smålandsposten. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.

Jag har varit diabetiker 40 år. Medicineringen har ändrats under tidens gång. Jag har lärt mig vad som är rätt mat och olika kostråd. Men en sak jag saknar stort, det är när jag skall handla mat. I alla affärer finns det angivet vad som finns i en avdelning, bland annat djurmat. Såg häromdagen att det bland kattmaten fanns mat för kastrerade katter, det är omtänksamt.

På liknande sätt saknar jag en avdelning med lämplig mat till diabetiker. Sockerfritt matbröd blandas i dag med alla andra brödsorter. Vad jag vill är att det skyltas tydligt om lämplig mat till diabetiker.

Detta är ett krav jag har som konsument.

Karl-Erik Olofsson

Karl-Erik Olofsson tycker att matbutikerna kan börja skylta upp lämplig mat för diabetiker.
Karl-Erik Olofsson tycker att matbutikerna kan börja skylta upp lämplig mat för diabetiker.
Foto: Isabell Höjman/TT

"På liknande sätt saknar jag en avdelning med lämplig mat till diabetiker. Sockerfritt matbröd blandas i dag med alla andra brödsorter."

Läs mer