GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Skyltningen i Bokhultet gör det svårt att hitta

Förra helgen tänkte vi utforska stigarna i Bokhultet med utgångspunkt i biparadiset. Den röda stigen tycktes oss lagom lång. Det var dock från början omöjligt att hitta någon röd skylt som gjorde att vi fick gå en annan väg.
Det kan vara svårt att hitta i Bokhultet i Växjö, anser insändarskribenten.
Det kan vara svårt att hitta i Bokhultet i Växjö, anser insändarskribenten.
Foto: Lars-Göran Rydqvist
Detta är en insändare i Smålandsposten. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.

Den röda skylten visade sig sedan vara gömd bakom toaletten. Utifrån den stora gångvägen syntes den inte. När vi efter omvägar kom på den röda stigens östra sida hamnade vi vid sjön och till vår förvåning gick stigen då rakt in i ett träsk. Där fanns det fortfarande spänger.

Efter att ha halkat omkring där ett tag tog skyltningen plötsligt slut. Då stod vi mitt i skogen framför ett ännu större träsk utan vare sig spänger eller skyltar. Om inte en vänlig medmänniska hade kommit ut ur snåren hade vi sannerligen fått vända.

Vi föreställer oss att ansvariga ser över stigarna med jämna mellanrum och kollar att även nya invånare och ovana ”orienterare” ska hitta i det vackra området som inte bör bidra till att få upp stressnivån utan vara till för rekreation och avkoppling.

Det kunde också vara befogat att upplysa om svårighetsgraderna för stigarna och att sätta upp tydliga och nya skyltar med kartor över området på flera ställen.

B. Westphal

"Det kunde också vara befogat att upplysa om svårighetsgraderna för stigarna och att sätta upp tydliga och nya skyltar med kartor över området på flera ställen."

Läs mer