GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Släng bort prestigen och öppna Solgården

Som åldring har jag följt debatt och utveckling, fram till nuvarande stängning av Solgården i Uppvidinge kommun. Vill här nu delge läsarna min uppfattning om behovet av Solgården.
Karl-Erik Olofsson tycker att Solgården ska öppnas igen.
Karl-Erik Olofsson tycker att Solgården ska öppnas igen.
Foto: Viktor Runsten
Detta är en insändare i Smålandsposten. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.

Jag tror att många äldre suttit isolerade under pandemin, de har inte vågat flytta på sig för att inte bli smittade. Men när det längre blir andra bestämmelser tror jag att det kommer uppstå behov av platser. Min önskan är att behålla Solglimten, ett tryggt välskött boende.

Likaså vore det bra med en förskola, det passar bra att barnen får umgås med äldre. De kan leka med varandra, själv tycker jag om barn, men har inga egna. De äldre blir ju underhållna tillsammans med barnen, den kombinationen finns på andra platser, så varför inte i Norrhult? Släng bort prestigen och öppna en Solgård igen där lek och glädje mellan barn och åldringar får visas och alla blir belåtna. Det är en önskan av mig och många fler tycker så.

Karl-Erik Olofsson

"Min önskan är att behålla Solglimten, ett tryggt välskött boende."

Läs mer