GDPR Illustration

Ta del av vår integritetspolicy

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat vår integritetspolicy så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Sluta förhandla med Erdogan och Turkiet!

Vi ska inte förhandla med totalitära stater som använder hot som förhandlingsmetod. Ett land som utan vidare terrorstämplar personer, medier och alla som vittnar om händelser i Turkiet som kränker de mänskliga rättigheterna.
Insändare • Publicerad 18 november 2022
Detta är en insändare i Smålandsposten. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Recep Tayyip Erdogan.
Recep Tayyip Erdogan.Foto: Firdia Lisnawati

Vi ska inte gå i ledband hos en enväldig ledare som använder hot och som går hand i hand med Ryssland och köper in ryskt luftvärnssystem.

Vi ska inte låta oss påverkas av en person som anser att Sverige är en vagga för terrorism.

Vi ska inte ge vika för en person som godtyckligt terrorstämplar personer i Sverige som har kommit hit på grund av de hotas till livet för att de vill ha demokrati, när deras enda ”brott” är att de har uttalat sig kritiskt emot den turkiska regimen.

Men snart har Turkiet fått som de vill – Den svenska regeringen med Kristersson i spetsen (styrd av Åkesson) verkar ge vika för minsta lilla vink från Turkiet och ser ut att gladeligen överlämna personer till den turkiska regeringen på uppmaning av Erdogan.

Får den svenska regeringen dessutom igenom en grundlagsändring som innebär att medierna inte fritt får rapportera om internationella samarbeten så har Erdogan verkligen lyckats med konststycket att kunna diktera vad svenska medier ska skriva.

Det finns tillräckligt med länder i världen som inskränker yttrandefriheten, Sverige är på väg att bli ett av dessa länder.

Magnus Lo

Välkommen att kommentera

Välkommen att kommentera! Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Smålandsposten och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.