Snälla, följ restriktionerna

De få gånger jag tar mig ut i samhället i dessa tider, blir jag lika förvånad varenda gång över hur folk beter sig. Jag upplever att få håller avstånd och få följer det som rekommenderas. Jag går i ettan på Katedralskolan och har därför distansundervisning just nu. Det känns som att de insatser jag gör och det jag har gett upp är för ingenting.
Insändare • Publicerad 3 februari 2021
Detta är en insändare i Smålandsposten. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Liv Bergström tycker att fler måste följa restriktionerna.
Liv Bergström tycker att fler måste följa restriktionerna.Foto: Johan Nilsson/TT

Jag har gett upp mitt sociala liv, mina fritidsaktiviteter och jag sätter min mentala hälsa på spel. Sedan ser jag människor ute i samhället som ser ut som att de inte har en aning om att det just nu pågår en pandemi. De trängs på bussar, i mataffärer och följer inte de allmänna restriktionerna. Vi rekommenderas att använda munskydd på kollektivtrafiken.

I dag, som ett undantag, blev jag tvungen att åka buss. Vi var bara tre av ett tjugotal som använde munskydd. Ja, rekommendationerna är bara rekommendationer, men de bygger på det som är bäst för oss och samhället och på att vi hjälps åt!

Få av mina klasskamrater är förtjusta i distansundervisningen och vi vill väldigt gärna komma tillbaka till skolan, vi längtar! Distansundervisningen förlängs hela tiden när många inte följer restriktionerna. Jag tror att jag talar för många av oss gymnasieelever när jag säger att vi ber er alla om att följa restriktionerna för att inte förvärra pandemin. Gymnasiet är bara tre korta år och tiden rinner ifrån oss! Om vi alla jobbar tillsammans så kommer det gå mycket snabbare att ta oss ur det här.

Snälla följ restriktionerna och håll ut!

Liv Bergström, en ledsen, arg och besviken gymnasieelev

”Gymnasiet är bara tre korta år och tiden rinner ifrån oss! Om vi alla jobbar tillsammans så kommer det gå mycket snabbare att ta oss ur det här.”