GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Sommarlov även för oss på Söder

Jag hade hoppats att inte behöva skriva denna insändare men nu känns det angeläget, även om skolorna på Söder stänger för sommaren. Tack och lov. Kanske blir detta en tankeställare inför nästa termin.
”Portförbjud elever i närbutiken under en period, skicka ut elever att plocka skräp med jämna mellanrum”, skriver signaturen ”Boende på Söder”.
”Portförbjud elever i närbutiken under en period, skicka ut elever att plocka skräp med jämna mellanrum”, skriver signaturen ”Boende på Söder”.
Foto: FREDRIK SANDBERG / TT
Detta är en insändare i Smålandsposten. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.

Både hyresgäster med närhet till skolorna, butikspersonal i närbutiken har vid flertal tillfällen kontaktat skolledning om skräp som ligger som en snitslad bana från skola till närbutik, elever som struntar i Coops regler i butiken, otrevligt och nonchalant beteende av elever vid tillsägelse, inslag av snatteri, butikspersonal som ser uppgivna ut. Efter kontakt med skolledning så har det blivit en kortvarig förbättring. Nu är det dags att ta itu med detta på allvar. Det finns många skötsamma elever men tyvärr alltför många som inte sköter sig. Lidl på Teleborg hade liknande problem för ett tag sen men tog tag i problemen.

Portförbjud elever i närbutiken under en period, skicka ut elever att plocka skräp med jämna mellanrum.

Det är skolledningens ansvar att se till att kunskap förmedlas men också att fostra elever till ansvarskännande medborgare. Lärarpersonal ansvarar för elever både på lektioner och raster. Föräldrar har ansvaret på fritiden.

Boende på Söder

"Det är skolledningens ansvar att se till att kunskap förmedlas men också att fostra elever till ansvarskännande medborgare."

Läs mer