GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Sorglig okunskap om lantbrukets villkor

Svar på insändaren ”Veganer är inte de som är extrema” (Smålandsposten den 6/5).
Replik • Publicerad 18 maj 2022
Detta är en insändare i Smålandsposten. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Fläskkotletter – billigare än isbergssallad, skriver Kerstin Herbertsson.
Fläskkotletter – billigare än isbergssallad, skriver Kerstin Herbertsson.Foto: Janerik Henriksson/TT

Självklart är det inte extremt att vara vegan, det är ett eget livsval man gör. Mitt val i livet blev att bli bonde, ett val jag aldrig har ångrat. Vad jag däremot tycker verkar extremt är din syn på lantbrukets djur, i detta fallet korna.

Att smutskasta en hel näring på det viset du gör i din artikel är ynkligt då du uppenbarligen inte vet mer om dessa djur än dessa människor som står i storstan med plakat av alla olika slag och skriker ut hur hemska vi bönder är mot våra djur, jag antar att du är en av dessa.

Vet faktiskt inte om jag ska skratta eller gråta åt all er okunskap, men sorglig är den i vilket fall.

Jag har jobbat med dessa fantastiska djur i 40 år och jag har aldrig någonsin varken våldtagit eller misshandlat något djur, vad skulle jag vinna eller få ut av det?

Även att jag skulle slakta ut alla mina kor redan vid fem års ålder är heller inget jag känner igen då jag har haft många kor genom åren som varit uppemot 10–15 år, den äldsta 19 år.

Blev trots allt lite full i skratt när jag läste att du skrev att priset på kött skulle göra det enklare att välja veganskt, förstår inte detta riktigt för när jag sist var och handlade så kostade isbergssalladen 52 kronor kilot och fläskkotletter 45 kronor kilot så hur kan det vara billigare att vara vegan än allätare?

Kerstin Herbertsson

Välkommen att kommentera

Välkommen att kommentera! Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Smålandsposten och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.