GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Sorgligt att SD ska vara det parti vars politik alltid är i centrum

Det går inte en dag utan nya utspel från Sverigedemokraterna om hur invandring till Sverige ska stoppas. Ett förslag är att minska eller ta bort det som de kallar "välfärdsförmåner". Det verkar som SD tänker – "kan vi inte bli av med dem på annat sätt så får vi svälta ut dem".
Detta är en insändare i Smålandsposten. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.

För en tid sedan kunde vi läsa en insändare om hur många personer med invandrarbakgrund fanns inom vård, omsorg och olika serviceyrken. Skribenten hade ett förslag att alla dessa skulle stanna hemma en vecka för att vi "infödingar" skulle förstå vad de bidrar med. Lars Leijonborg skrev i sina memoarer om sin pappa och hans behov av hjälp. Invandrare var inget hot mot välfärden – de var hans välfärd.

För övrigt tycker jag det är så sorgligt att ett parti som SD ska vara det parti vars politik alltid är i centrum. Det finns inte en fråga i deras föreställningsvärld som inte kan relateras till invandring verkar det som.

Jan Svensson

Jan Svensson tycker det är sorgligt ”att ett parti som SD ska vara det parti vars politik alltid är i centrum”.
Jan Svensson tycker det är sorgligt ”att ett parti som SD ska vara det parti vars politik alltid är i centrum”.
Foto: Janerik Henriksson/TT

"Invandrare var inget hot mot välfärden – de var hans välfärd."

Läs mer