Stöd klubben i stället

Det är lika fel som det är motbjudande att idrottsklubbar ska omge sig med en supporterkultur som odlar en förvrängd syn på vilka det är som "kämpar".
Insändare • Publicerad 8 mars 2012
Foto: 

Det är lika fel som det är motbjudande att idrottsklubbar ska omge sig med en supporterkultur som odlar en förvrängd syn på vilka det är som "kämpar". En kultur som ger näring åt en snarast fientlig syn på andra supporters och deras glädje inför sporten. En kultur som innebär att man ger sina pengar och medlemskap till en annan klubb än den man säger sig stödja! En kultur som inte sällan namnger sig med ord som antyder att det är supporterklubben som "gör jobbet". Hur fel är det inte?

Vi kan bara längta efter den dag då klubbar tar sitt ansvar och inte har något organisatoriskt samröre med dessa kvasisupporters som inte sällan uppträder hotfullt mot andra supporters och som ger sina egna klubbar namn som antyder att det t.o.m är krig det handlar om – Army, Armen, Front, Brigad, Bataljon, Patrone med mera är några av de mest uppenbara namntilläggen. Därtill kommer ett antal andra med ibland lätt aggressiv underton Devils, Sledghammers, Wolfpack, Fanatics etc.

Oavsett att flertalet ändå har namn som inte direkt signalerar motvilja mot motståndare och deras supporters så finns inom denna märkliga supporterkultur något i grunden osunt.

Har supporters extra pengar att lägga på medlemskap så lägg dem, inte på en annan klubb än den man stödjer utan, på Favoritklubben och dess ungdomsarbete t.ex ! Var aktiv medlem i den aktuella klubben - enbart !

Stå i korvkiosken, visa gästerna och deras publik vägen och hälsa dem

Välkomna!

Per H

Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.