GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Ta vara på Uppvidinges obebodda hus

Insändare • Publicerad 18 oktober 2021
Detta är en insändare i Smålandsposten. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Foto: Lasse Ottosson

I Uppvidinge har vi lite pyssel och trassel med olika saker men en sak jag skulle vilja att vi gjorde, det är det Lessebo kommun gjorde i våras, att inventera och registrera alla ödehus och obebodda hus inom kommunen, i såväl tätort som landsbygd, och därefter ta kontakt med ägare om möjligheter att hyra ut eller sälja.

Jag tror att det är en så kallad grön våg på gång just nu. Kanske det kunde vara en start på en ökad befolkning, det är jag ganska förvissad om. En vacker bygd blir vackrare när den är befolkad, och vår kära kommun blir folkrikare. Detta är något jag tror skulle vara bra för oss alla.

Karl-Erik Olofsson

Välkommen att kommentera

Välkommen att kommentera! Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Smålandsposten och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.