GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Ta Växjös skattebetalare på allvar

Den nya "oberoende" utredningen av kostnaden för nybyggnation/renovering av Växjö simhall,tillsattes av den moderatledda alliansen för ett antal månader sedan.
Det som får, enligt mig, larmklockorna att ringa är att det inte är någon oberoende utredning som kommunen har tillsatt.
Insändare • Publicerad 19 oktober 2021
Detta är en insändare i Smålandsposten. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Det vore ju bra med en oberoende utredning för bästa möjliga simhall till lägsta möjliga pris, skriver Kenneth Karlsson.
Det vore ju bra med en oberoende utredning för bästa möjliga simhall till lägsta möjliga pris, skriver Kenneth Karlsson.
Foto: Filip Sjöfors

Växjö kommun har anlitat konsultbolaget We-group,som dömer ut simhallen och vill bygga nytt. Det vore ju bra med en oberoende utredning för bästa möjliga simhall till lägsta möjliga pris.

Nu visar det sig att denna "oberoende" konsult, We-group, har kommit med fem förslag tidigare, 2019 , och samtliga dömde ut simhallen. Växjö kommun med Anna Tenje i spetsen måste vara väldigt naiv om man tror att We-group skulle komma fram till någon annan lösning än de fem andra de har kommit med.

Det skiljer upp till 200 miljoner kronor mellan Vöfabs förslag att bygga nytt och Simhallsgruppens förslag att renovera. Att inte anlita en äkta oberoende konsult som inte är låst av tidigare förslag, det är att inte ta Växjö kommuns skattebetalare på allvar.

Som sagt, tillsätt en äkta oberoende kunnig konsult utan inblandning av vare sig kommun eller Simhallsgruppen och låt oss sedan tillsammans granska och låta det bästa förslaget vinna.

Kenneth Karlsson, Växjö

Välkommen att kommentera

Välkommen att kommentera! Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Smålandsposten och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.