GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Tingsryds kommun borde skämmas

När det gäller utvecklingen av Mårdslyckeområdet med bland annat Tingsryd Resort och Tingsryds ridklubb verkar det som att flera tjänstemän och politiker hela tiden försöker bromsa detta.
Jan-Olof Lundé är inte imponerad av hur Tingsryds kommun sköt planerna på byggandet av två padelbanor vid campingen i Tingsryd.
Jan-Olof Lundé är inte imponerad av hur Tingsryds kommun sköt planerna på byggandet av två padelbanor vid campingen i Tingsryd.
Foto: PETTER ARVIDSON
Detta är en insändare i Smålandsposten. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.

Nedan följer två exempel.

Tingsryd Resort ville för några år sedan göra om sin minigolfbana till liknande verksamhet och detta märk väl på samma plats.
 Förhandsbesked med okej lämnades, men sedan började bekymren med överklagande fram och tillbaka och kommunen gjorde även en anmälan till åklagarmyndigheten för brott mot miljölagen.

Sammanlagt tog detta ärende två år.

Nästa exempel gäller byggandet av två padelbanor som Småland Padel Society ansökte bygglov om för i ”parken” vid campingen.
 Denna ansökan gjordes första gången i februari-mars 2019.

6–8 olika platser togs fram som förslag men var det inte avstånd till vatten eller något annat så var det träd (ekar som det finns cirka 35 stycken av) som inte fick tas ned. Men det finns träd som växer för nära varandra som borde gallras men utan åtgärd.

Vid sista förslaget gavs det bygglov men ett (1) träd som fanns på den anvisade platsen fick inte tas ned. Detta ärende har bollats fram och tillbaka under nästan två år utan riktigt bra beslut.
 Efter detta gav Småland Padel Society upp med att bygga banorna.

Vid dessa tillfällen borde (ska) ansvariga tjänstemän och politiker i miljö och byggnadsnämnden sätta ned båda fötterna ordentligt och inte tillåta sådant här trams.

Inte konstigt att Tingsryds kommun ligger långt ner på företagsrankingen.

Jan-Olof Lundé

"Vid dessa tillfällen borde (skall) ansvariga tjänstemän och politiker i miljö och byggnadsnämnden sätta ned båda fötterna ordentligt och inte tillåta sådant här trams."

Läs mer