GDPR Illustration

Ta del av vår integritetspolicy

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat vår integritetspolicy så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Tre timmar för lång väntan på serviceresa

För ett tag sedan var jag med en äldre person på ett läkarbesök på lasarettet i Växjö. Besöket genererade även i ett besök på akutmottagningen.
Insändare • Publicerad 23 november 2022
Detta är en insändare i Smålandsposten. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Foto: Nathalie Alvh채ll Lindahl, Sm책landsposten

När vi var färdiga där så var det dags att åka hem. Personalen hjälpte till med att beställa serviceresa. De återkom och informerade om att resan hem var bokad tre timmar framåt. Efter ett antal timmar med undersökningar och provtagningar så vill man ju bara hem men vi fick vänta ytterligare tre timmar. Man undrar ju var går gränsen för hur länge man kan få vänta på en serviceresa? Det borde finnas ett tak på max en timme. Tre timmar är i alla fall alldeles för länge.

Vid kontakt med Serviceresor angående detta så hänvisar de bara till att de följer regelverket som politikerna i Regionen har fastställt. Men ska man inte även ta hänsyn till sina kunder som är beroende av Serviceresor för att kunna ta sig hem efter ett besök inom vården? De svarar även att ”väntetid kan uppstå vilket vi informerar om vid bokning”. Vad hjälper det att man får informationen vid bokning? Oftast har man inget annat sätt att ta sig hem på. Hade man haft ett val så hade man inte valt Serviceresor för sååå roligt är det inte att sitta och vänta.

En trött och besviken resenär

Välkommen att kommentera

Välkommen att kommentera! Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Smålandsposten och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.