Annons

Undermåliga vägmarkeringar

Har noterat att våra linjemarkeringar på vägarna på många ställen, inte minst i Växjö stad har hamnat i ett nästan obefintligt underhållsläge. Tidigare så upplevde jag att man underhöll och bättrade på dessa vägmarkeringar i stort sett varje år!
Insändare • Publicerad 7 februari 2022
Detta är en insändare i Smålandsposten. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Torbjörn Tegheim tycker att vägmarkeringarna i Växjö behöver förbättras.
Torbjörn Tegheim tycker att vägmarkeringarna i Växjö behöver förbättras.Foto: Tomas Oneborg/TT

Som jag har förstått det så har vägmarkeringarna tillkommit för att reglera, varna och vägleda trafiken, och med tanke på detta så är det minst sagt förvånande att ingen reagerar mer på detta.

Avsaknaden av linjer kan ju enligt min mening få förödande konsekvenser om de saknas på "fel" ställen, till exempel vid övergångsställen, stopp, spärrlinjer och filer. Du vet ju knappast var du ska placera bilen i olika situationer vid filkörning om själva linjerna till filerna saknas.

Annons

Spärrlinjer som ska varna för omkörning vid till exempel ett backkrön, ja det säger ju sig självt att detta blir en livsfarlig situation! Om markeringar saknas vid ett övergångsställe så är ju inte detta heller speciellt trafiksäkert.

Ska vi verkligen acceptera att det ska vara så här? Är det inte märkligt att det inte är mer diskussioner kring detta inte minst med tanke på allt snack om att få ner antalet omkomna i trafiken, den så kallade "nollvisionen"...

Någon borde väl rimligtvis ha ett ansvar för att dessa vägmarkeringar underhålls på ett tillfredsställande sätt …

Torbjörn Tegheim

Annons
Annons
Annons
Annons