GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Vad hände med föregångslandet Sverige?

Insändare • Publicerad 29 september 2021
Detta är en insändare i Smålandsposten. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Foto: Johan Nilsson/TT

När jag "invandrade" till Sverige 1956 var det här landet ett idyllisk "bondesamhälle" skulle man kunna säga. Med glädje och stolthet upplevde jag Sveriges utveckling (jag bidrog) till ett mycket framstående industriland. Mycket, mycket har ändrats och mycket, mycket har blivit bättre och bra jämfört med 1956 och åren som följde. Men tyvärr har Sverige även utvecklas till ett kriminellt land som skrämmer mig mer och mer. Visst fanns det bovar för 60,70 och 80 år sedan också, men var det tvister slogs man med knytnävar mellan de olika gäng som fanns. För att vara korrekt så förekom det väl också ett och annat knivslagsmål.

Men om man jämför dåtid och nutid blir man mycket ledsen. Sprängningar, knivslagsmål, dödsskjutningar och mycket mer tillhör snart vardagen. På 1960- och 70-talen var Sverige ett föregångsland ute i Europa när det gällde levnadsstandard. Tyvärr har det fina anseende vi hade utomlands försvunnit. Vi är ett land med mycket kriminalitet som absolut inte tycks bli bättre utan tvärtom.

Hur kunde det bli så, var ligger felet?

Nysvensk”

Välkommen att kommentera

Välkommen att kommentera! Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Smålandsposten och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.