GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Vad händer med Kärrasands camping?

Vad är det egentligen som händer med Kärrasands camping? En camping som väldigt länge varit känd för sina nöjen och danser har nu helt plötsligt 2022 ingenting kvar.
Insändare • Publicerad 12 juli 2022
Detta är en insändare i Smålandsposten. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Kärrasands camping.
Kärrasands camping.Foto: Per Ohlsson

Jag är själv hemmahörande i Värmland men blev medbjuden till Kärrasand första gången midsommardagen 2019. Jag har aldrig tidigare riktigt förstått mig på alla människor som skaffar husvagn och sedan väljer att ställa upp den på en enda plats. Mitt första besök på Kärrasand gjorde att jag direkt förstod tjusningen och jag blev förälskad i campingen. Det året hände det ju också saker i stort varje helg. Det var min bror som bor i Växjö som bjöd med mig, och vi fick sova hos vänner till honom, som också nu blivit riktigt goda vänner till mig. Det blev sammanlagt sex besök sommaren 2019. 2020 kom som alla vet pandemin med full kraft, och det hände inte så mycket. Det spelade dock mindre roll i och med att det ändå var samma folk som bodde på campingen, och samma personer som drev den. Det var väldigt trevligt och jag kommer inte ihåg hur många besök det blev den sommaren, men de var betydligt fler och några blev längre än bara en helg.

2021 valde jag och min bror att tillsammans investera i en egen husvagn och ställa upp på säsong. Denna sommar hade jag förmånen att kunna vara på plats omkring tre månader sammanlagt, och det blev även några event som kunde genomföras. På hösten får vi plötsligt veta att Vemboö Bygdegårdsförening väljer att ta in nya anbud i stället för att förlänga med dåvarande arrendator. Detta mynnade 2022 ut i att det blev nya personer som driver campingen, och ingenting är som förut. Jag ställde en fråga på Vemboö Bygdegårdsförenings sida på Facebook vad som kommer hända, och fick till svar att de nya arrendatorerna skulle driva campingen i stort sett som tidigare, dock med färre danstillfällen.

Så här efter drygt halva säsongen så är katastrofen ett faktum. Det första som hände när det blev klart att det skulle bli nya arrendatorer var att ett flertal av de som tidigare haft säsongsplats valde att flytta till andra campingar. Vi valde dock att stanna kvar och ge de nya arrendatorerna en chans.

Så här långt kan man väl lugnt säga att det är en stor besvikelse. Fram till i dag 2022-07-09 har det inte funnits någon som helst mat att köpa. Nu finns det korv och pommes, dock ingen för oss svenskar vanlig korv, utan allt som erbjuds är tyskt. Det finns inget alkoholtillstånd, så att som vi gjort så många gånger tidigare år, gå in och sätta oss och ta några öl går inte längre. Det har inte varit något event eller dans överhuvudtaget än så länge. Det ska väl bli i slutet av juli, men det är dock inte något som campingen arrangerar själva. I välkomstbrevet från de nya arrendatorerna utlovades att det skulle bli aktiviteter för barn, detta har också helt uteblivit.

Vi som har säsongsplats har nu gått ihop och skrivit ett brev till föreningen och kräver svar på hur de tänker inför kommande år. Något som kommer bli helt avgörande för om vi kommer stanna kvar eller leta efter andra campingar att ställa upp på. I dag pratade en av oss med föreningens ordförande, och det var ett samtal som inte mynnade ut i något. Hon lovade att ta upp våra klagomål på nästa styrelsemöte, men tonen verkade vara att de mer eller mindre inte bryr sig om vi säsongare som är kvar stannar eller inte. Våra förhoppningar om en förändring till det bättre nästa år tycks inte vara besvarade från de som ändå fastigheten där campingen är.

Vi känner oss väldigt luttrade över framtiden, och vi kan inte förstå hur föreningen väljer att totalt rasera det rykte som byggts upp under väldigt många år för att vara en väldigt få nöjescampingar.

Per Johansson, Säffle

Välkommen att kommentera

Välkommen att kommentera! Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Smålandsposten och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.