Annons

Vad har omsorgsnämnden i Växjö gjort för att förbättra situationen för våra äldre?

Den 2 december förra året hölls ett möte i Ulriksbergskykan. Pensionärsorganisationerna i Växjö hade bjudit in omsorgsnämnden i Växjö kommun för att ha en diskussion angående äldrevården som anhöriga en längre tid funnit otillfredsställande.
Insändare • Publicerad 20 oktober 2020
Detta är en insändare i Smålandsposten. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.

Dit kom ett hundratal (som jag uppfattade det) anhöriga till personer på äldreboende. De anhöriga var frustrerade, upprörda, oroliga, arga, ledsna när de gav exempel på hur det hade gått till i omvårdnaden av sina kära. Tyvärr möttes de av en tyst nämnd som verkade helt oförstående och som hänvisade till cheferna på respektive boende.

Förra veckan fick jag höra att omsorgsnämndens ordförande Ulf Hedin uppfattade det som att de anhöriga vi det tillfället ”råskällde” på honom och nämnden. Om en så stor samling personer ”råskällt” så finns det uppenbarligen saker som man borde kolla upp och rätta till och förbättra.

Annons

Nu vill vi anhöriga veta vad nämnden har gjort och kommer att genomföra för att förbättra situationen för våra äldre?

Ingegerd Gustavsson

Ingegerd Gustavsson vill veta vad omsorgsnämnden i Växjö har gjort och ska göra för att förbättra situationen för de äldre i kommunen.
Ingegerd Gustavsson vill veta vad omsorgsnämnden i Växjö har gjort och ska göra för att förbättra situationen för de äldre i kommunen.Foto: Pontus Lundahl/TT
”De anhöriga var frustrerade, upprörda, oroliga, arga, ledsna när de gav exempel på hur det hade gått till i omvårdnaden av sina kära.”
Annons
Annons
Annons
Annons