GDPR Illustration

Ta del av vår integritetspolicy

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat vår integritetspolicy så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Välfärden kräver paradigmskifte i styrningen

Fackförbundet Visions debattinlaga den 8 november pekar på arbetsmiljön och resursernas betydelse för att klara kompetensförsörjningen i den gemensamma sektorn. Det förstnämnda är nödvändigt men ökade resurser är erfarenhetsmässigt ett tvivelaktigt verktyg.
Replik • Publicerad 10 november 2022
Detta är en insändare i Smålandsposten. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
”I klassrummet är det sålunda läraren med bäst elevrelation som också når bäst resultat i ett sammanhang av god anda och i övrigt goda relationer på arbetsplatsen”, skriver Bengt Wellermark.
”I klassrummet är det sålunda läraren med bäst elevrelation som också når bäst resultat i ett sammanhang av god anda och i övrigt goda relationer på arbetsplatsen”, skriver Bengt Wellermark.Foto: Stina Stjernkvist/TT

Ett bredare angreppssätt som inkluderar ekonomisk hushållning, styrmodell och teknik krävs utifrån en helhetssyn som bara politiken med framgång kan uttrycka och driva. Ett paradigmskifte krävs utifrån tre åtgärdsområden:

• Medagerande medborgare i kombination med digitalisering och relationskompetens. Genom att systematiskt förbättra och överföra uppgifter och ansvar i processen från givaren till den enskilde brukaren och medborgaren kan sociala, kvalitativa och ekonomiska vinster uppnås. Digitaliseringen rätt nyttjad öppnar här nya möjligheter. Utveckling av nytt kompetensområde, ”relationskompetens” på individuell och organisatorisk nivå, digitalisering och tydligare rollfördelning är några av verktygen. I klassrummet är det sålunda läraren med bäst elevrelation som också når bäst resultat i ett sammanhang av god anda och i övrigt goda relationer på arbetsplatsen.

• Medagerande medarbetare. Löpande förbättringsarbete på basplanet med allas deltagande är grundläggande för en god arbetsmiljö och produktiv verksamhet. Organisatoriskt och individuellt lärande genom systematisk uppföljning av det egna arbetet utifrån uppdrag och mål. Att upparbeta en sådan kultur tar lång tid och ett ihärdigt dagligt ledarskap. Ett första steg är att fastställa organisationens statusläge och förmåga i detta sammanhang innan stora projekt igångsätts. Ofta underskattas denna omständighet av förbättringsmognad när man räknar hem effekter av exempelvis större effektiviseringsprojekt. Strukturella förändringar som ger rimliga förutsättningar och som ledningen måste sjösätta bör vara ett första steg innan projekt kablas ut i verksamheterna.

• Mer tid till dem vi är till för. Att arbeta med rätt saker på rätt sätt är grundläggande för resultatet. Många verksamheter lägger stor del av tillgänglig arbetstid på kringarbete i stället för i kärnverksamheten utifrån uppdraget. Gränsvärden för hur mycket tid som inte utgör kärnverksamhet bör därför anges och följas upp i alla verksamheter. Digitaliseringstjänster bör kunna tjäna som automatisk rapportör av nyckeltal och uppgifterna bör vara av sådant slag att de kan användas lokalt i förbättringsarbetet i första hand.

Allting har sin början i den övergripande styrmodellens signaler hela vägen ut i verksamheterna men också till medborgarna. Vi behöver också övergripande reformer för att hantera sektorisering och sekretesshinder, men det får bli en annan mässa. Man ska heller inte glömma att djävulen finns i detaljerna. Styrning är en process som är allt annat än quick fix men bör starta omgående! Att utveckla innehåll och mekanismerna för att relationskompetens bättre kan nyttiggöras liksom automatisk nyckeltalsrapportering borde vara ett uppdrag för exempelvis Linnéuniversitetet och kanske också en regional profileringsmöjlighet.

Bengt Wellermark, tidigare kommunstrateg och IT-entreprenör

Välkommen att kommentera

Välkommen att kommentera! Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Smålandsposten och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.