GDPR Illustration

Ta del av vår integritetspolicy

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat vår integritetspolicy så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Vänd VM ryggen

Inför herrarnas VM i fotboll i Qatar har det ifrån många håll pratats om bojkott, stängda pubar, regnbågsfärgade kaptensbindlar med mera. Nu senast har länderna backat om kaptensbindeln vilket jag tycker är oerhört fegt, det visar ju bara att allt är tomma ord, att man inte vågar riskera något när det verkligen gäller.
Insändare • Publicerad 23 november 2022
Detta är en insändare i Smålandsposten. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.

Men det värsta är ju att så många länder gått med på att resa till och spela fotboll i Qatar. De borde avböjt allt från början.

Allt detta är bara ett slag i luften i kampen för de mänskliga rättigheterna, inget kommer att förändras i Qatar eller flera länders syn på framför allt kvinnor och de mänskliga rättigheterna.

Det blir lite vågskvalp i ett vattenglas med så verkningslösa ”bojkotter” som pågår.

Det enda som verkligen skulle göra skillnad är om hela världen vänder detta VM ryggen, avslutar sin bevakning, inte rapporterar en enda match eller något resultat, inte sänder några matcher utan i stället rapporterar om människors lidande och förtyck i dessa länder.

Bojkotterna mot VM som pågår är verkningslösa, anser Magnus Lo.
Bojkotterna mot VM som pågår är verkningslösa, anser Magnus Lo.Foto: Francois Mori

Men det kommer inte att hända så länge det är kapitalet som styr och endast dubbelmoral är den enda moral som finns.

Med mutor och flotta middagar kommer man långt, till och med så långt att man får arrangera VM i fotboll för herrar.

Hade man däremot gått i bräschen för ett jämlikt samhälle hade man i ett land som Qatar gått ifrån sitt förtryck, som inte borde finnas i vår värld, och i stället arrangerat VM i fotboll för damer. Det hade varit något att rapportera om...

Magnus Lo

Välkommen att kommentera

Välkommen att kommentera! Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Smålandsposten och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.