GDPR Illustration

Ta del av vår integritetspolicy

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat vår integritetspolicy så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Var rädda om alla gamla anhöriga som kämpar år efter år

Jag håller fullständigt med Inger Karlssons insändare om anhörigas situation (Smålandsposten den 11 november).
Insändare • Publicerad 17 november 2022
Detta är en insändare i Smålandsposten. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Foto: Hasse Holmberg/TT

Jag upplever detsamma, det är som om jag själv hade skrivit den. Med hemtjänstens minutschema har de inte tid att se hur omsorgstagaren mår. Att ifrågasättas som anhörig ska man inte behöva bli. Man får ingen insyn. Allt finns på deras telefoner, omsorgspärmen borde uppdateras i tid. Inte konstigt att det blir fel när de ringer till omsorgstagaren som inte kommer ihåg vad som sagts.

Vi finns många gamla anhöriga, ofta sjuka själva, som jobbar oavlönade minst halvtid och har jour dygnet runt för att inget boende beviljas. Vill man söka får man höra det är ingen mening, man måste vara ett paket.

När man söker får man avslag, då ska mer resurser sättas in men har man fått höra att ”du har säkert autism”, då orkar man inte med att för många kommer utan då behöver man rutiner. Inte sitta och vänta och inte veta vem som kommer och när de kommer.

Ni som sitter och bestämmer och gör avslag på ansökan: Gör hembesök hos omsorgstagaren tillsammans med anhöriga. Lyssna och se så kanske ni inser att särskilt boende behövs. Alla vill inte komma på boende men låt de komma dit som vill och är sjuka. Var rädda om alla gamla anhöriga som kämpar år efter år. Kämpande anhörig

Välkommen att kommentera

Välkommen att kommentera! Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Smålandsposten och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.