GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Varför dessa presenter till lärare?

Snart är det sommarlov, välförtjänt för många elever. Nu ska det också samlas in pengar till lärarpresenter, något som kan kännas för ekonomin i många familjer.
Skolavslutning betyder ofta presenter till lärare. Signaturen ”Mamma/mormor” är frågande till det.
Skolavslutning betyder ofta presenter till lärare. Signaturen ”Mamma/mormor” är frågande till det.
Foto: Jonas Ekströmer/TT
Detta är en insändare i Smålandsposten. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.

Kan inte förstå att dessa gåvor är tillåtna. Lärarna har ju precis som alla andra som arbetar lön för sitt arbete. Det finns ju fler yrkesgrupper på skolan. Elevassistenter/resurser som ger stöd till de elever som behöver extra hjälp. Kökspersonal som ser till att eleverna får mat.

Administrativ personal som får fixa mycket. Vaktmästare som ska laga det som varit roligt att ta sönder. Plocka sönderslaget glas och skräp på skolgården och mycket mer.

Städare som ska hålla rent och fint. Dessutom ta reda på papperskorgar som någon kissat i. Städa bort bajs som någon kletat lite överallt på toaletten. Och mycket mer.

Vem är värd present? Lärare, kan du med gott samvete ta emot din present och skryta för kollegor vad fint du fått?

Mamma/mormor

"Lärare, kan du med gott samvete ta emot din present och skryta för kollegor vad fint du fått?"

Läs mer